Lavanda este cunoscuta mai ales pentru aroma sa placuta, intensa. Unii o considera si planta decorativa. Sa trecem insa in revista si beneficiile sale, motive in plus sa adori produsele de ingrijire cu extract de lavanda.

Lavanda sau regina mirosului

A capatat acest statut si denumire de alint intrucat mirosul sau este unul deosebit. Este o planta aromatica ce poate schimba starea de spirit. Este recomandata pentru un somn mai odihnitor, pentru efectul sau de sedativ usor.

Mirosul parfumat al lavandei este legendar. Se pare ca acesta a fost si parfumul cu care celebra Cleopatra l-a sedus pe Julius Caesar si ulterior pe Marcus Antonius.

Beneficii

Lavanda este cel mai adesea utilizata in scop terapeutic. Este de asemenea una din cele mai populare ingrediente din componenta parfumurilor sau din industria cosmetica. Proprietatile sale sunt multiple: antiseptic, curativ, antidepresiv, calmant natural. Este ideala pentru:

!          Sistemul circulator, pentru ca poate reduce presiunea sanguina.

!          Sistemul digestiv, fiind remediu pentru indigestie, greata si mai toate tipurile de disconfort digestiv, inclusiv in cazul copiilor.

!          Sistemul nervos, intrucat echilibreaza, reduce stresul si combate depresia.

!          Piele. Poate contracara efectele secundare ca urmare a intepaturilor de insecte, ajuta la vindecarea ranilor si arsurilor, este antifungica si curativa.

Nu degeaba extractul de lavanda este pe lista ingredientelor din cosmeticele si produsele de ingrijire naturale.

Recomandari de produse cu extract de lavanda

La Viata Bio veti gasi produse uzuale, adica cele utile in viata de zi cu zi. Nu este neaparat nevoie de un ritual special pentru a introduce in rutina zilnica produse naturale. Rasfatul total il obtineti utilizand produse precum:

!          Sapun lichid cu extract de lavanda, dar si masline. Il gasiti aici.

!          Balsam de par - un ultim touch dupa spalare, balsamul de par cu lavanda lasa firul de par cu textura fina, matasoasa si un miros placut. Varianta disponibila si pentru copii. Oferta aici.

!          Samponul cu lavanda. Fie ca vorbim despre cel pentru copii sau cel pentru adulti, cu actiune asupra volumului, astfel de produse incanta cu eficienta lor si mirosul placut de lavanda.

Va asteptam in cadrul paginii noastre pentru a descoperi si alte produse.