Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/BIO 250g - NIAVIS

Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/BIO 250g - NIAVIS

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate.

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel incat, daca constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.

Proprietati si beneficii

Produs VEGAN

  • Fara GLUTEN 
  • 100% NATURAL 
  • Fara ALERGENI 
  • Produs RAW

Uleiul de cocos are numeroase proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi Fier), este stabil termic, lent in oxidare, rezistent la rancezire, avand o durata de valabilitate destul de mare, de pana la cativa ani.

Ingrediente:

100% ulei de cocos ecologic extra virgin, obtinut prin presare la rece

Informatii nutritionale / 100g:

Energie 3754kj / 899Kcal
Grasimi 99.38g
Proteine 0g
Carbohidrati 0g
Fibre 0.6g

Calciu 2.25mg

Sare 0g

Fier 0.6mg


Tara de provenienta: Sri Lanka

Despre uleiul de cocos

Uleiul nostru de cocos provine din Sri Linka, locul unde nucile de cocos sunt nu numai parte din dieta zilnica, ci sunt si parte din istoria si cultura locala. Culturile de palmier de cocos sunt versatile, deoarece ofera atat binecunoscutul fruct de cocos, cat si apa de cocos revigoranta, inclusiv coaja dura fibroasa si frunzele mari ce pot fi folosite atat in procesul de gatit la cuptor, cat si ca sursa de materiale textile. La acestea se alatura pretiosul ulei de cocos bogat si nutritiv, folosit atat la gatit cat si in scopuri cosmetice si medicina traditionala.

Bucatarieciocolata de casa vegana, calit sau prajit, prajituri, fursecuri, patiserie, deserturi raw, smoothie-uri si shake-uri, batoane proteice, Caramele sanatoase pentru copii
Sanatateajutor pentru mamicile care alapteaza, indepartare celulita, protejeaza gingiile, calmeaza acneea, accelereaza scaderea in greutate, Accelereaza regenerarea si cresterea firelor de par, imbunatateste calitatea somnului, Accelereaza regenerarea si cresterea firelor de par, antimicotic unghii, indeparteaza paduchii, grasimi esentiale pentru dezvoltarea fatului in sarcina, Cresterea starii de alerta mentala,Cresterea producerii de hormoni, evitarea alergiilor, remineralizarea dintilor,
Home madeulei masaj, ulei masaj pentru bebelusi, mascara si tus facute in casa, sampon solid facut in casa, deodorant natural, Pasta de dinti naturala, lotiune de corp cu magneziu, Lotiune anti-iritatii de scutec
Ingrijire externaScrub de corp, epilare, curatare ten, demachiere, albire dinti, prevenire vergeturi, protectie solara, balsam de buze, hidratare ten, Antielectrizare par si descalcire, baza de dilutie uleiuri esentiale,  remediu calcaie crapate, remediu antitantari, Evitarea expunerii la clorul din piscine,Accelereaza procesul de bronzare, Decolorarea petelor solare,Reface pielea, Ulei de barba
Uz casnicintretinere parchet si mobila, luciu incaltari din piele, luciu pentru ouale de Paste, curatarea argintariei


Nucile de cocos sunt parte vitala in dieta zilnica a unui numar mare de oameni, mai ales in zonele calduroase si umede unde se dezvolta palmierul de cocos. Miezul nucii de cocos este dens si plin de uleiuri naturale, si ofera o gama mare de nutrienti esentiali, facand din aceste nuci un element incredibil de nutritiv si accesibil pentru pupulatia locala. Primii locuitori ai tarii insulare se bazau pe un singur palmier pentru a hrani intreaga familie, deoarece acesta are capacitatea de a produce peste 200 de fructe pe an.

La fel cum abunda si se dezvolta in salbaticie, palmierul de cocos este cultivat destul de intens si in alte zone ale globului. Este estimat ca Sri Lanka de una singura este capabila sa produca peste 2 milioane de tone de nuci proaspete de cocos pe an. Acesta industrie ofera locuri de munca localnicilor in zone unde rata de somaj ar fi peste limita de mare, acesta fiind alt avantaj al culturilor de cocos aduse comunitatii.

Palmierii de cocos au capacitatea de a coloniza rapid suprafete noi si pot fi adesea intalniti de-a lungul tarmului. Fructele de cocos cazute din palmier sunt carate de catre curenti oceanului catre noi teritorii si asa are loc extinderea lor. Copacii maturi ajung pana la 9 metri inaltime si incep sa produca fructe in jurul varstei de 7 ani. Un palmier de cocos tipic poate trai pana la 80 de ani, producand fructe pe tot parcursul anului.

Palmierul produce flori de cocos atat feminine cat si masculine care infloresc in perioade diferite, astfel incat un copac de cocos sa nu se poata poleniza de unul singur. Atunci cand o nuca de cocos matura cade din palmier si este lasata sa creasca, aceasta va dezvolta un mugure, ce se va inalta printr-unul din “ochii” nuci de cocos si se va hrani din miezul nucii de cocos pana cand va putea forma radacini.

Cum se obtine uleiul de cocos

Nucile de cocos din care se produce uleiul nostru de cocos sunt cultivate pe plantatiile organice din Sri Lanka. Aceste plantatii ofera locuri de munca comunitatii locale, in special femeilor care au astfel posibilitatea sa lucreze aproape de casele lor, fiind angajate ca tehnicieni de laborator, contabile sau personal de curatenie. Suntem mandri sa fim asociati cu o organizatie ce are un astfel de nivel de etica, lucrand cu grija si consideratie pentru comunitatea locala. In plus pentru a oferi locuri de munca regulate si o compensatie financiara corecta pentru toti angajatii, furnizorul nostru de nuci de cocos finanteaza si educatia locala si ofera pachete de provizii pentru a-si ajuta angajatii sa isi hraneasca intreaga familie.

Nucile de cocos se produc pe tot parcursul anului, asa ca nu este vorba de recolta anuala; nucile de cocos mature trebuie taiate manual cu ajutorul unei macete. Apoi sunt desfacute pentru a indeparta coaja exterioara dura si aspra care este arsa ca si combustibil. Continut alb al nucii este separat si urmeaza a fi spalat. Miezul uscat al nucilor de cocos se numeste copra- din acest copra uscat este obtinut uleiul de cocos de slaba calitate, si este obtinut prin prelucrare chimica si la temperaturi inalte.

Uleiul nostru de cocos este facut din miezul proaspat si umed al nucii de cocos care este presat la rece pentru a putea obtine cel mai fin ulei de cocos.

Miezul curat este presat mecanic la rece pana cand se obtine un ulei bogat, ce este colectat si purificat prin simpla filtrare sau centrifugare, astfel incat numai cel mai pur ulei de cocos ajunge la linia finala de productie.

Uleiul de cocos este ideal pentru gatit, deoarece moleculele componente sunt stabile la temperaturi ridicate si nu permit oxidarea.

Uleiul nostru virgin poate fi folosit in siguranta la gatit, si pastreaza o placuta aroma de cocos, care va completa cu succes rete benefice organismului uman.

Stiati ca...

Uleiul de cocos este solid pana la temperatura de 25C, iar peste aceasta temperatura el devine lichid, fiind o proprietate normala si specifica acestui tip de produs?

Astfel, uleiul de cocos poate fi utilizat atat pentru gatit, cat si pentru uz cosmetic, in ambele forme ale sale.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Producător: NIAVIS
  • Cod produs: NIAVIS9032
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 25,00Lei
Cost livrare: 15 lei (LIVRARE GRATUITA in tara pentru comenzile de peste 150,00 lei)
Termen de livrare: intre 48 si 72 ore*
Plata ramburs sau transfer in cont: RO59INGB0000999906155760, deschis la ING
Stocurile noastre sunt actualizate in permanenta, insa pot aparea situatii neprevazute, care sa conduca la diferente intre numarul de produse din stoc si stocul virtual. Astfel, unele comenzi, desi au fost finalizate, nu pot fi onorate, din lipsa de stoc.
* Comenzile plasate dupa ora 15, vineri, vor fi confirmate telefonic si procesate incepand cu ziua de luni a saptamanii urmatoare

COMANDA TELEFONIC : 0726.531.950

ATENTIE!  Cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza.

Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in acest site cu scopul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat.

Descrierea produselor cuprinde informatiile ce ne sunt puse la dispozitie de producator.

Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare care nu au fost semnalate initial de catre producator.

 

Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/BIO 450g/565ml-NIAVISUleiul de cocos este un ulei foarte nutriti..
40,00Lei
Ulei de cocos virgin raw bio -1400g-OBIOAcesta este un ulei presat la rece, raw, virgin, certificat ..
112,00Lei
Ulei de cocos virgin presat la rece- 450g- certificat organic-OBIOAcesta este un ulei presat la rece..
42,00Lei
ULEI DE MASAJ CU COCOS-100ml-VILLAGE COSMETICSUlei de masaj foarte fin, pe baza de uleiuri din ..
36,00Lei
Ulei de cocos virgin bio -1000ml-DRAGON SUPERFOODSAcest ulei este virgin, presat la rece, raw, si es..
68,00Lei
Loading...